Skip to content

Wees trouw aan jezelf

Voorwaarde voor vitaliteit

Coaching

Individuele begeleiding voor professionals die beter in hun vel willen zitten

Als werken je meer energie kost dan oplevert

Misschien ben je in je huidige functie ‘gerold’ en voelt die plek nu niet meer goed voor je. Je ervaart veel werkdruk of vindt de rol juist weinig uitdagend. Je wilt iets anders, maar weet niet wat. Hoe zorg je ervoor dat je talenten beter tot hun recht komen?

Je komt vaak moe thuis van je werk (al is er niets uit je handen gekomen). Ook kun je je werk moeilijk loslaten. Want je bent betrokken en voelt je er verantwoordelijk voor. Dat zie je ook terug in de zorg die je hebt voor je kinderen en/of ouders. Hoe zorg je voor meer balans in je werk en privé?

Coaching, Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit
Coaching, Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit
Neem de verantwoordelijkheid voor jezelf

Als jij wilt dat het anders gaat, is het belangrijk dat je leeft en werkt vanuit je persoonlijke kracht. Dat je soepel meebeweegt met wat er op je pad komt. En de juiste keuzes maakt, qua loopbaan en gezondheid. Kortom: dat je mentaal vitaal bent.

Coaching helpt je hierbij. In een aantal gesprekken onderzoek je hoe je de aspecten van vitaliteit (mentaal, fysiek, emotioneel en zingeving) in balans brengt. Dat proces begint in je hoofd. Bij het besluit om zaken wel of niet, of juist op een andere manier te doen. Op een manier die precies bij jou past. Bij wat je belangrijk vindt in je werk en je leven. Trouw aan jezelf.

Voorbeeldvragen waarover we kunnen praten

Overdag wordt er aan me getrokken en ’s avonds ook. De kinderen zijn hartstikke lief, maar af en toe … Hoe zorg ik ervoor dat ik overeind blijf?

Als ik na mijn werk thuiskom ben ik moe. Ik haal er geen energie meer uit. Hoe zorg ik ervoor dat ik er weer plezier in krijg?

Ik ben min of meer in deze functie gerold. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat het niet meer past. Hoe kan ik dat veranderen – zonder direct mijn baan op te zeggen?

Je resultaten na de coaching
  • Je hebt inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt
  • Je weet waarvan je energie krijgt en waarvan niet
  • Je herkent je belemmerende overtuigingen en weet die te hanteren
  • Je weet welke rol het beste bij jou past
  • Je maakt bewuste keuzes in je werk en leven
Jij bent de baas over je vitaliteit – niet je manager

Zit jij niet goed in je vel op je werk? Niemand kan dat voor je veranderen. Het gaat om de keuzes die je zelf maakt. Maar: je hoeft het niet alleen te doen. Je mag om hulp vragen.

TIP: informeer bij de hr-afdeling naar de mogelijkheden in het kader van loopbaan en ontwikkeling. Voor de meeste professionals is 5 tot 8 gesprekken voldoende om weer op de rit te komen.

Optie: vitaliteitstraining The Lab of Life

Als er meer collega’s zijn die worstelen met hun energieniveau, is de vitaliteitstraining van The Lab of Life een goede optie. In deze groepstraining leren jullie hoe je zélf grip krijgt op je energiebalans en vitaliteit.

Eerst een vrijblijvend gesprek

Ik vind het fijn om eerst met je te praten. Gewoon om even kennis te maken en te kijken of het klikt. Als je hierna besluit niet door te gaan, kost het je niks. Dit gesprek is natuurlijk vertrouwelijk.

Ik nodig je van harte uit om te bellen of te mailen. Dan neem ik z.s.m. contact met je op om een afspraak hiervoor te maken.