Close
Skip to content

Vitaliteitstraining

Stimuleren van duurzame gedragsverandering vanuit eigen regie 

Voor organisaties

In 5 sessies (incompany) leren medewerkers hoe ze zélf grip krijgen op hun energiebalans en vitaliteit
 • Hoe zorg je als hr-adviseur voor gemotiveerde en energieke medewerkers?
 • Hoe verlaag je ziekteverzuim, vergroot je tevredenheid en voorkom je personeelsverloop?
 • Hoe krijg je medewerkers zo ver dat ze zélf de regie voor hun welzijn pakken?
 • Hoe verhoog je de duurzame inzetbaarheid van medewerkers?
Vitale medewerkers presteren beter

Ze zijn minder vaak ziek. De sfeer op de afdeling is goed. En ze verbinden zich graag aan hun collega’s en werkgever.

Als werkgever heb je de taak om medewerkers te faciliteren bij het vinden van een goede werk-privébalans. Want het zijn de meest betrokken medewerkers die ‘onderuitgaan’. Perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel gecombineerd met zorg voor kinderen en/of ouders leidt vaak tot werkstress, burn-out en verzuim.

Stimuleer zelfregie medewerkers

Van bovenaf opleggen hoe het moet, werkt niet. Medewerkers zélf laten kiezen voor leven, leren en werken vanuit persoonlijke kracht wel. Dat vergroot hun vitaliteit en veerkracht en leidt tot meer werkmotivatie én werkplezier.

Vitaliteitstraining, Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit
Vitaliteitstraining, Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit

Vitaliteitstraining van The Lab of Life

De vitaliteitstraining van The Lab of Life is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar vitaliteit en personeelswelzijn en is als interventie opgenomen in de RIVM database van het Loket Gezond Leven. De training heeft zijn waarde inmiddels in meerdere bedrijven bewezen. Alle aspecten van vitaliteit (mentaal, fysiek, emotioneel en zingeving) komen aan bod.

Doel van de training is duurzame inzetbaarheid van medewerkers stimuleren door het creëren van meer energie en (werk)motivatie. De sleutel hierbij is zelfregie van de medewerkers. Door het zetten van zelfgekozen kleine stappen komen deelnemers tot daadwerkelijke gedragsverandering.

De training is geschikt als preventie van werkstress, burn-outklachten en ziekteverzuim van medewerkers.

The Lab of Life is opgericht door een aantal gedragswetenschappers en psychologen, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Samen met bedrijfskundigen met ervaring in eHealth en vitaliteit.

Astrid Onijs is gecertificeerd The Lab of Life trainer.

Brochure The Lab of Life

Resultaten training voor deelnemers

Deelnemers krijgen persoonlijke grip op hun vitaliteit. Ze ervaren dat ze zelf positieve invloed hebben op hoe ze zich voelen en hoe ze presteren.

Iedere deelnemer stelt in de training zijn of haar eigen beproefde strategie op voor blijvende vitaliteit: een persoonlijk vitaliteitsplan. Dus geen opgelegde oefeningen of trainingsschema’s. Wel zélf geplande interventies en veranderde leefgewoontes.

Deelnemers aan deze vitaliteitstraining geven vooral aan dat ze een veel betere werk-privébalans ervaren plus meer controle en autonomie in hun werk. Precies die zaken die belangrijk zijn bij het verlagen van werkstress en het verhogen van werkplezier.

Vitaliteitstraining, Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit

Hierboven zie je welke resultaten de training tot nu toe opleverde voor deelnemers en hun organisaties

Optie: individuele begeleiding

In deze groepstraining is individuele aandacht voor deelnemers. Toch kan het voor sommige medewerkers zinvol zijn om deze training 1-op-1 te volgen of aan te vullen met individuele coaching. Bijvoorbeeld in geval van (dreigende) burn-out of hervatten van werk, en bij specifieke ontwikkelings- of loopbaanvraagstukken.

 

Voor jezelf 

In 5 sessies leer je om grip en houvast te krijgen op zaken die voor jou belangrijk zijn
 • Beter omgaan met stress en de dagelijkse drukte
 • Een gezonde balans houden tussen werk en privé 
 • Keuzes maken op basis van wat jij belangrijk vindt in  je leven
 • Nieuwe gewoontes vormen en volhouden door wetenschappelijk bewezen technieken te gebruiken 
Vitaliteitstraining 1-op-1 

Je hebt het gevoel dat alles wat erbij komt, eigenlijk net teveel is. Je voelt je geleefd en bent moe en prikkelbaar. Je weet dat het anders kan, maar toch blijft alles vaak bij het oude. Of het nu gaat over omgaan met de dagelijkse hectiek of juist het vastzitten in een langdurige sleur.

Dan vind je het misschien prettig om jouw persoonlijke situatie 1-op-1 te bespreken en te zoeken naar oplossingen die bij jou passen. In de training van The Lab of Life leer je patronen te doorbreken en nieuwe gewoontes te creëren die je meer energie opleveren. Met als doel om stress en het gevoel van overbelasting te verminderen en het fysieke en mentale- energie en motivatiepeil te verhogen. Er is veel ruimte voor je eigen invulling, je bepaalt zelf waar je aan wilt werken. Bovendien leer je hoe je dit zelfstandig kunt doen, zodat je ook na de training in control blijft. 

Praktische informatie
 • 5 online of offline sessies
 • Om de week een sessie (doorlooptijd 8 weken)
 • Sessieduur 2 uur (groepstraining)  1,5 uur (individuele training)
 • Persoonlijk werkboek
 • Toegang tot een online omgeving met een checklist, voor- en nameting en borgingstool
 • Evaluatie en bondige effectenrapportage voor organisaties 
Ik wil meer weten over de vitaliteitstraining

Dan stel ik voor dat we eerst even kennismaken. Ik nodig je van harte uit om te bellen of te mailen. We kunnen dan een afspraak maken voor een kort (vrijblijvend) gesprek.