Skip to content

Wees trouw aan jezelf

Voorwaarde voor vitaliteit

Over Astrid

Trainer & coach mentale vitaliteit

Astrid Onijs geeft vitaliteitstrainingen (incompany) en coaching aan professionals die beter in hun vel willen zitten. Altijd met het oog op het pakken van zelfregie: niet voorschrijven maar zélf laten ervaren en beslissen. Voor blijvende verandering en een betere energiebalans op de lange termijn.

Vitaliteit is meer dan sporten en gezond eten

Vitaliteit begint ‘tussen de oren’ van medewerkers. Met inzicht in wat goed voor ze is en van daaruit de juiste keuzes maken. Gezonde keuzes voor beweging en voeding, maar ook in het bewust omgaan met emoties en het leven en werken volgens eigen waarden. Wanneer die zaken in balans zijn zorgt dat voor psychische flexibiliteit en veerkracht. En een grotere weerbaarheid tegen werkstress en burn-out. Die persoonlijke ontwikkeling maakt dat medewerkers kunnen floreren in hun werk en leven.

Ik werk graag met werkgevers die serieus sturen op duurzame inzetbaarheid van hun personeel. Die weten dat een hogere productiviteit en lager ziekteverzuim begint bij het welzijn van medewerkers. En die ze daarin willen faciliteren.

Je hebt altijd een keuze

Ik weet zelf hoe zwaar de combinatie werk en privé kan zijn. Ik heb flink mogen oefenen met het vinden van een juiste balans hierin. Eerst had ik het gevoel dat ik enorm had gefaald. Maar nu ben ik blij met die levenservaring. Die helpt me enorm in het herkennen en begrijpen van ervaringen van anderen.

Het heeft mij ook gesterkt in de overtuiging dat je altijd zelf kunt kiezen. Ga je bij de pakken neerzitten of sta je even stil en kijk je wat je kunt veranderen?

Mentale vitaliteit betekent voor mij dat je bewust meegaat met de flow van het leven. Trouw aan jezelf en aan je eigen waarheid.

Wat er in je leven gebeurt, heb je natuurlijk niet in de hand. Waar het om gaat is dat je meebeweegt met de grillen ervan. Dat kan alleen wanneer je je bewust bent van je gedrag en denkpatronen en de gevolgen daarvan voor je welbevinden en functioneren.

Mensen begeleiden van willen naar doen. Dat is waar ik energie van krijg. Ik geloof erin dat iedereen uiteindelijk zélf het beste weet wat goed voor hem of haar is. Mijn aanpak zorgt ervoor dat mensen zélf de regie pakken. Hierdoor maken ze ook sneller en makkelijker hun persoonlijke en professionele doelen waar. En gaan ze vol vertrouwen dit groeiproces aan.

Achtergrond Astrid Onijs

Astrid is gecertificeerd The Lab of Life trainer en heeft de basisopleiding tot ACT-trainer gedaan bij SeeTrue. Ook volgde zij de post-hbo-opleiding loopbaancoach bij Focus Nederland. Voordat zij haar bedrijf ‘Astrid Onijs – Duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit’ oprichtte, werkte zij onder meer als hr-adviseur en loopbaancoach bij de Rabobank.

Haar hr-ervaring en zakelijke achtergrond zorgen ervoor dat zij goed begrijpt wat er op de werkvloer speelt. En hoe je professionals motiveert en aanspreekt op hun eigen verantwoordelijkheid.

Wil jij je collega’s vitaler krijgen en zo het ziekteverzuim beperken?

Dan stel ik voor dat we eerst een kop koffie drinken. Om kennis te maken en te kijken hoe de vitaliteitstraining of coaching een plek kan krijgen bij jullie in het bedrijf.

Bel of stuur even een mailtje. Dan neem ik z.s.m. contact met je op om een afspraak hiervoor te maken.

Astrid Onijs, AstridOnijs.nl, duurzame inzetbaarheid en mentale vitaliteit, vitaliteitstraining

Astrid Onijs
Trainer & Coach  voor mentale vitaliteit